Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο Ταξιάρχη Μανταμάδου

Τη γενέτειρα του, Λέσβο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 έως την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ταξιάρχη Μανταμάδου της νήσου Λέσβου, καθώς εορτάζεται την Κυριακή των Μυροφόρων η επέτειος των εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος.

Το Σάββατο 21 Απριλίου, εσπέρας συγχοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Προσκυνήματος, μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Σερρών κ. Θεολόγου, Ζιγνών κ. Ιεροθέου, Γρεβενών κ. Δαυίδ και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου.

Κατά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυθίμνης κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τόνισε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή των πιστών χριστιανών της νήσου Λέσβου και κατόποιν έδωσε το λόγο στον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Γρεβενών  για να κηρύξη τον Πανηγυρικό της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 22 Απριλίου, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των προαναφερθέντων Αρχιερέων πλαισιωμένων υπό πλειάδος Ιερέων. Αξιοθαύμαστη και ελπιδοφόρα ήτο και φέτος οι συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών της νήσου Λέσβου αλλά και από όλη την Ελλάδα που με ευλάβεια ανέμεναν στην μακρά σειρά για να προσκυνήσουν την θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου με την επιβλητική μορφή, καθώς και των εκατοντάδων πιστών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας που περπατούν επί ώρες από διάφορα μέρη του νησιού ώστε να φθάσουν στο προσκύνημα του Μανταμάδου και εκπληρώσουν το τάμα των στον Άγιο Ταξιάρχη.

Την Δευτέρα 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Γεωργίου και μεθεόρτιος ημέρα του Προσκυνήματος ο Σεβασμιώτατος μετά της συνοδείας του λειτούργησε στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Ταξιάρχη.

Πανηγυρικός Εσπερινός Εορτής των Μυροφόρων 21-04-2018

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Εορτής των Μυροφόρων (Κυριακή πρωΐ) 22-04-2018

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Εορτής των Μυροφόρων – Αγίου Γεωργίου 23-04-2018