Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στις εορτές του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στη Καβάλα ο Φωτιστής και Ιδρυτής της Εκκλησιάς των Φιλίππων Απόστολος Παύλος.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου εσπέρας τελέσθηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων
Μητροπολιτών Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου, Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ και του οικείου Ποιμενάρχου Φιλίππων κ.κ. Στεφάνου.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στην λιτάνευση της Εικόνος του Αποστόλου, την οποία συνόδευσαν τιμητικά η στρατιωτική μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού και η Δημοτική Μουσική, τα σώματα ασφαλείας,  οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι πρόσκοποι, δια της οδού Ομονοίας,  από τον Καθεδρικό Ναό μέχρι του Μνημείου της Αφίξεως του Αποστόλου Παύλου. Εκεί τελέσθηκε η Αρτοκλασία και εξεφωνήθη ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Σεβ. Μητροπολίτην Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ και Φιλίππων Στεφάνου, όπως επίσης και η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της Καβάλας. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου δια τόν πρωτοκορυφαίο Παύλο τον Ουρανοβάμονα.

Φωτογραφικό υλικό