Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στο Άγιο Όρος για την εορτή του Αγίου Τρύφωνος

Την 12ην Φεβρουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στο ιερό Κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου – Μυλοπόταμος του Αγίου Όρους, κατόπιν προσκλήσεως του γέροντος π. Επιφανίου, για να τελέσει την πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνος.

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Μοναχών του Αγίου Όρους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε την Θεία Λειτουργία μετά πάσης εκκλησιαστικής τάξεως, μέ τη συμμετοχή ιερέων, του γέροντος π. Επιφανίου, ψαλτών μοναχών και ευαρίθμων ευλαβών προσκυνητών, εν κατανύξει παρακολουθούντων την σεμνή Ακολουθία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μετέβησαν στο οινοποιείο του κελιού όπου ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και ανέγνωσε τις ευχές του τιμώμενου Αγίου προστάτου των αμπελιών και των οινοποιών.  Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολουθησε ο καθιερωμένος καφέ στο Αρχονταρίκι και εν συνεχεία η τράπεζα της πανηγύρεως υπό του γέροντος και αρχιμάγειρου π. Επιφανίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μπένο, τον Γενικό Αρχιερατικό  Επίτροπο π. Αθανάσιο Παπαδάκη, τον εφημέριο π. Ζαχαρία Μέγκα, τον Διάκονο π. Παλλάδιο Ζαχαρούδη και τον κ. Βασίλειον Παπαευαγγέλου, είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 12 -14 Φεβρουαρίου, προσκυνήματος στο Άγιο Όρος να επισκεφθεί την ιερά Επιστασία όπου συνομίλησε με τον Πρωτεπιστάτη π.Στέφανο Χιλιανδαρινό, την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, την Ιερά Μονή Ιβήρων και την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους Καθηγουμένους των ιερών Μονών, και όπου ξεναγήθηκε και προσκύνησε τα ιερά των Μονών μαζί με την συνοδεία του.

Φωτογραφικό υλικό από τις ακολουθίες της εορτής

Φωτογραφικό υλικό από το προσκύνημα