Νέα

Κουρά Μοναχού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως, τελέσθηκε το απόγευμα της 6ης Ιουλίου 2019, στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Περάμου, η μοναχική κουρά του Γρηγορίου Βαχαρέλη, ο οποίος και έλαβε το όνομα Νεόφυτος.

Της ακολουθίας προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής της Αγίας Κυριακής τελεσθείσης υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Παλλαδίου. Εν συνεχεία ετελέσθη η ακολουθία της μοναχικής Κουράς, της οποίας προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως, εν μέσω ευσεβούς εκκλησιάσματος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, απηύθυνε λόγους μεστούς πνευματικών νουθεσιών προς τον νεοκαρέντα μοναχό, ευχόμενος πατρικώς, όπως η Χάρις του Κυρίου επισκιάζει τον νέον αδελφό Νεόφυτο. Επίσης στην ομιλία του διευκρίνισε και το νέο όνομα του αδελφού κάνοντας αναφορά στην σπουδαία εκκλησιαστική  μορφή του Οικουμενικού Πατριάρχου Νεοφύτου Η΄ ο οποίος διετέλεσε επί μια πενταετία επίσκοπος της πάλε ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αλεκτοροπόλεως (1867-1872) τονίζοντας το ήπιο του χαρακτήρος του.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, εορτή της Αγίας Κυριακής, ο Μοναχός Νεόφυτος θα λάβει από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Μεσορόπης.

Φωτογραφικό υλικό