Νέα

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στο Οφρύνιο Παγγαίου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, η ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του εν Δαρδανελλίοις στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου, όπου οι πρόγονοι των ήσαν συμπατριώτες του Νεομάρτυρος. Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Θεοδώρου.

Την παραμονή πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών λειψάνων και τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων και της εορτής του Αγίου. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στέφανο Μιχαηλίδη η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων τα οποία και εναποτέθηκαν εις την Αγία Τράπεζα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της μεταφοράς των Σεπτών Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου της εορτής και στο τέλος  της ακολουθίας άρχισε η ακολουθία των εγκαινίων, με τη λιτανεία των ιερών λειψάνων γύρω από το Ναό, από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένον υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος και αφού μίλησε επ ολίγον για τον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας, ετίμησε τον Εφημέριο της ενορίας π. Εμμανουήλ Δολμά με το οφφίκιο του Οικονόμου. Στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον π. Εμμανουήλ για την υπακοή του και για την υποδειγματική εργατικότητα στην ενορία του Οφρυνίου. Επίσης μεταξύ άλλων τόνισε: «Ιδιαιτέρως επιθυμώ να ευχαριστήσω τον π. Εμμανουήλ ο οποίος έδωσε την ψυχή του, για να αναγερθεί ο Ιερός αυτός Ναός, που είναι ο άξιος καρπός και το έργον αυτού». Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την σημαντική βοήθεια στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

Στις ακολουθίες προσήλθαν πλήθους πιστών της περιοχής του Ορφανού, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος του Νομού Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου.

Φωτογραφικό υλικό