Νέα

Εορτή Αγίου Χαραλάμπους και εις Πρεσβύτερον Χειροτονία στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τρίτου Διακόνου της Μητροπόλεως π. Δημητρίου Τζίτζιου. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία πρωτίστως αναφέρθηκε στον τιμώμενο ιερομάρτυρα της εκκλησίας μας τονίζοντας τα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Αγίου Χαραλάμπους. Εν συνεχεία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον της Μητρπόλεως τα ειδικώτερα νέα καθήκοντα του ως πρεσβυτέρου απευθύνοντας του πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Ιερωσύνης ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία εδόθη δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Γεώργιος» της Νέας Ηρακλείτσης.

Φωτογραφικό υλικό