Νέα,  Πρόσφατα

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη. Κατ’ αρχάς η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε σε ειδική εξέδρα στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου και των Ιερέων του Μητροπολιτικού Ναού. Απόσπασμα από στρατιώτες της Μονάδας 193 MLRS της πόλεως απέδωσε τις κεκανονισμένες τιμές.

Πλήθη χριστιανών αμέτρητα, λαμπαδηφορούντα με το ανέσπερο Φως εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, στην αυλή του παλαιού Ναού, με επικεφαλής τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως, άκουσαν μετ’ ευφροσύνης το Χριστός Ανέστη.

Από αυτούς παρέμειναν μέχρι τέλους τόσοι, όσοι αρκούσαν να υπερπληρωθή ο υπόσκαπτος σεμνός Ναός μέχρι της θύρας. Με ευλάβεια και προσοχή άκουσαν τα ιερά γράμματα και στο τέλος οι περισσότεροι εκοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού απηύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους παρισταμένους πιστούς, προσεφώνησε  τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο, καταγόμενο από την Ελευθερούπολη, ευχόμενος ο Αναστάς Κύριος να του χαρίζει υγεία και δύναμη ώστε με τον ίδιο θερμό ζήλο να συνεχίζει επί έτη πολλά το σπουδαίο έργο του στην Εκκλησία. Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Απόστολος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την ευκαιρία να συμμετέχει στις αναστάσιμες λατρευτικές συνάξεις στην πατρίδα του. 

Η αναστάσιμη θεία Λειτουργία διήρκεσε πέραν της δευτέρας ώρας μετά τα μεσάνυκτα.

IMGP1874