Νέα

Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο Λοχαγού «Βασιλ. Αμβράζη» Ελευθερούπολης

Με τη πρέπουσα λαμπρότητα τελέσθηκε, το εσπέρας της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, στο ιερό παρεκκλήσιο επ’ ονόματι της Αγίας, στο Στρατόπεδο Λοχαγού «Βασιλείου Αμβράζη» στην Ελευθερούπολη.

Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους Ιερείς και Διακόνους της πόλεως. Πριν την έναρξη του Εσπερινού έγινε υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης και εν συνεχεία η ιερά πομπή κατευθύνθηκε προς τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Στρατοπέδου. Μετά το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας μετά αγήματος εντός του στρατοπέδου.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αφού μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, επήνεσε τον Διοικητή της Μονάδος Αντισυνταγματάρχη κ. Παναγιώτην Καψανάκη για την πρωτοβουλία που είχε να τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Στρατοπέδου για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της Αγίας. Τέλος ευχήθηκε προς όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα για την πατρίδα μας και τον φιλόχριστο στρατό μας τονίζοντας, η Αγία Βαρβάρα να παρέχει την εξαιρετική της προστασία και ευλογία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά που αποτελούν σήμερα εμπόδιο στην πορεία του έθνους μας.

Κατά την ακολουθία παρέστησαν ο Διοικητής της 193 MLRS κ. Παναγιώτης Καψανάκης, εκπρόσωπος του Στρατηγού του Νομού Καβάλας, ο Διοικητής της 323 Τ.Χ ΛΕ κ. Σπυρίδων Σκευάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλλιπος Αναστασιάδης, ο πρ. Βουλευτής Νομού Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, Αξιωματικοί και Οπλίτες του στρατοπέδου, εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών σωμάτων και των στρατοπέδων της περιοχής μας καθώς και ευλαβείς χριστιανοί. Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Διοικητής της μονάδος παρέθεσε δεξίωση στο Διοικητήριο του Στρατοπέδου.