Νέα

Η εορτή του Πυροβολικού στο στρατόπεδο Λοχαγού «ΑΜΒΡΑΖΗ» Ελευθερούπολης

Το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού στο στρατόπεδο «Λοχαγού ΠΖ ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά αποτίοντες και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας.

Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, προσκεκλημένου του Διοικητού της μονάδος. Αμέσως μετά την Δοξολογία ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από το διοικητή του στρατοπέδου, Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Παναγιώτη Καψανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά και στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολιστών από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων».

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο κ. Γεώργιος Θωμάς, Αντιδήμαρχος εκπρόσωπος του Δημάρχου Παγγαίου, ο κ. Αβραάμ Κοσκερίδης Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Καβάλας, ο κ. Άγγελος Δογραμματζής Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ελευθερούπολης Συνταγματάρχης, ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παγγαίου λοιποί εκπρόσωποι αρχών της περιοχής, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι της μαθητιώσας νεολαίας της πόλεως και αρκετός κόσμος που προσήλθε να τιμήσει την Αγία Μεγαλομάρτηρα και το Πυροβολικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού.