Νέα,  ΝΕΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Κοκκινοχώματος Παγγαίου

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοχώματος του Δήμου Παγγαίου συνοδευόμενοι από τους Δασκάλους τους επισκεφθήκαν την πόλη της Ελευθερούπολης στα πλαίσια των μηνιαίων εξορμήσεων – εκδρομών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον υπόσκαπτο – ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον εφημέριο του Ναού π. Κοσμά, ό οποίος τους μίλησε για την ιστορία του Ναού. Εν συνεχεία μια ομάδα μαθητών επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη της πόλεως της οποίας προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. Στην βιβλιοθήκη είχαν την ευκαιρία οι μικροί μαθητές να ξεναγηθούν στους ορόφους της βλέποντας τα χιλιάδες βιβλία, όπως και να ενημερωθούν για τη λειτουργία της, αφού εδώ και δεκαετίες προσφέρει υψηλές υπηρεσίες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με το τμήμα κινητής μονάδος βιβλίων.

Τέλος οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος με πολλή χαρά τους δέχθηκε στη Αίθουσα του Θρόνου και αφού συνομίλησε μαζί τους, τους ευχήθηκε τα δέοντα εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.