Νέα

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίου Τόπους 2016

Ευχαρίστως σας γνωρίζομεν ότι η Ιερά Μητροπολή μας, υ­πό την αιγί­δα του Σε­βα­σμιωτάτου Μη­τρο­πο­λί­του μας κ. Χρυσοστόμου, διοργανώνει προσκυνηματικό οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους δια την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 25 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016 και θα περιλαμβάνει προσκύνημα σε όλα τα ιερά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, Ιεριχώ, Ναζαρέτ, Γαλιλαία κλπ. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς, η δε διαμονή μας θα είναι σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* superior (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων, με ημιδιατροφή (πρωϊνό και ένα γεύμα).

Πρόγραμμα Εκδρομής

 1η ημέρα: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016: Θεσσαλονίκη – Αθήνα – πτήση προς Τελ Αβίβ.

IMG_1299Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί και αναχώρηση από τη Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, άφιξη στις 13:30 το μεσημέρι, πτήση προς Αθήνα στις 14:30, άφιξη στις 15:20. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16:30, με άφιξη στις 18:30 στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μπεν Γκουριόν. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας, από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, ξεκούραση.

 2η ημέρα: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016: Ιερουσαλήμ

i-katarreusi-tou-panagiou-tafou-enwnei-tous-xristianous_1.w_hr
Ιερό Κουβούκλιο Παναγίου Τάφου

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα μεταβούμε για να προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016: Ιερουσαλήμ, Εορτή του Τιμίου Σταυρού.

IMG_2781
Λιτάνευση Τιμίου Σταυρού

Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα μας δεχθεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε μοναστήρια εντός της Αγίας Πόλεως, όπως του Τιμίου Προδρόμου, των Αγίων Θεοδώρων, Σαιδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μεγάλης Παναγίας. Μετάβαση στο όρος των Ελαιών, όπου η Ανάληψη του Κυρίου μας και η Μικρή Γαλιλαία. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στο κατά Μόνας, όπου ο τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Θα ολοκληρώσουμε το σημερινό μας προσκύνημα με το όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Επίσης θα δούμε και τον τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και τον τόπο, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016: Ιεριχώ, Ιορδάνης Ποταμός, Σαμάρεια / Φρέαρ του Ιακώβ.

Jerusalem
Ιορδάνης Ποταμός

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Βηθανία, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου, και συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Θα επισκεφθούμε το πραγματικό μέρος, όπου έγινε η Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό απέναντι από την Ιορδανία, θα τελεσθεί Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο και συμβολική-προαιρετική «βάπτιση των προσκυνητών». Ακολούθως επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίοsarantario_oros - Σαραντάριο Όροςυ Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, και τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται η Συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας προσκυνηματική ημέρα με την επίσκεψη μας στην Σαμάρεια, όπου στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής, θα προσκυνήσουμε το λείψανο του Αγίου Φιλούμενου και το Φρέαρ του Ιακώβ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016: Ναζαρέτ – Τιβεριάδα-Γαλιλαία.

Internet-1
Ι.Ν. Ευαγγελισμού Ναζαρέτ

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ και προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στην λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 Άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016: Βηθλεέμ – Ι.Μ. Αγίου Σάββα.

img_1465
Σπήλαιο Γεννήσεως

Νωρίς το πρωί μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μαΙ.Μ. Αγίου Σάββα ς με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:20, άφιξη στην Αθήνα στις 21:20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 22:30 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23:25. Εν συνεχεία επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα μας μεταφέρει στην Ελευθερούπολη.

 

Τιμή συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο: 750,00 €

Διαφορά μονόκλινου: 100,00 €

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι + 10€ (υποχρεωτικά)

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιουλίου 2016 στα τηλέφωνα της Ιεράς Μητροπόλεως:

25920-23450 και 6946-556534

π. Αθανάσιος Παπαδάκης (Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος)

Σημειώσεις: Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες  μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ,  διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.

  1. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  2. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
  3. Κρατήσεις με προκαταβολή 200 ευρώ το άτομο.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
  • Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* superior (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων.
  • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού.
  • Κατά τις πτήσεις μία βαλίτσα 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών το άτομο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
  • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδίου.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Σημειώσεις:

  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Καθαρή φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
  • Προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €12.
  • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
  • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.