Νέα

Εορτή Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας πλαισιωμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως μας και ευλαβών προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφερόμενος εκτενώς στο βίο του εορταζομένου Αγίου τονίζοντας τον «μαρτυρικό του βίου», και τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον Άγιο μας, την υπομονή, την αγάπη, την ανεξικακία και την άκρα ταπείνωση!
Στο τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Αγιασμό επί τη ανακαινίσει του κέντρου Νεότητος.
Το πρωί της κυριονύμου ημέρας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου, πλαισιωμένου υπό των ιερέων της πόλεως μας και εκατοντάδων ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν το θαυματουργό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου!