Νέα

Το Προσκύνημα της Μητροπόλεως μας στους Αγίους Τόπους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εξαήμερο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους εν όψει της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως.

Η μακρινή εκδρομή ξεκίνησε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 από την Ελευθερούπολη με 54 προσκυνητές Επί κεφαλής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος και εννέα κληρικοί της Μητροπόλεως μας. Τελείωσε συν Θεώ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Επίκεντρο του ευλογημένου οδοιπορικού ήταν ο πάνσεπτος Ναός της Αναστάσεως με τα προσκυνήματα που περιλαμβάνει, τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση κ.ο.τ. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα ευλογημένα μέρη, που αγίασε με τα πανάγια πόδια Του ο Χριστός μας, την Βιθλεέμ, το Όρος Θαβώρ, τον Ιορδάνη Ποταμό, το Σαραντάριο Όρος, την Ιεριχώ, την Καπερναούμ, την Γαλιλαία, την Σαμάρεια. Όπως επίσης και τα δύο συγκλονιστικά μέρη με έντονη την παρουσία της Παναγίας μας, την Ναζαρέτ και την Γεσθημανή.

Ευλογία για όλους μας η συμμετοχή στις επιβλητικές εορτές της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον τόπο της ευρέσεως Του. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έλαβε μέρος μαζί με τους Ιερείς μας στις ακολουθίες επί παρουσία όλων των εκδρομέων.

Ένα οδοιπορικό πλούσιο σε, ιερές αναμνήσεις και έντονες συγκινήσεις. Τα συναισθήματα ανάμικτα από την όλη ατμόσφαιρα του ταξιδιού μας. Πολλά τα Άγια Προσκυνήματα. Πολλά τα πνευματικά οφέλη από την προσέγγιση κορυφαίων στιγμών της Χριστιανοσύνης.

Ωστόσο την ατμόσφαιρα του ταξιδιού διαμόρφωσαν και οι άνθρωποι που συμμετείχαν σ’ αυτό. Πρωτίστως ο Σεβασμιώτατος Ποινενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με τους 9 αδελφούς κληρικούς. Και εν συνεχεία οι συμμετέχοντες λαϊκοί, ωραίοι άνθρωποι, χωρίς γκρίνιες, μιζέριες και απαιτήσεις. Απλοί, εγκάρδιοι, με ουσιαστικό περιεχόμενο και βαθιά πίστη στο Θεό. Όλοι οι εκδρομείς έζησαν με τον καλύτερο και πνευματικότερο τρόπο το προσκύνημα – τάμα ζωής στους Αγίους Τόπους.