Νέα

Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

Ευχαρίστως ανακοινώνομε στον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό, ότι από 14ης έως 15ης Δεκεμβρίου 2016 θα φιλοξενήσωμεν εις την Μητρόπολίν μας τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον, ο οποίος έρχεται εις την Επαρχίαν μας δια να προεξάρχη της Ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Ελευθερίου εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν της Πόλεώς μας.

Θα έχωμεν την χαράν και ευλογίαν να λάβωμεν την ευχήν του και να εκδηλώσωμεν τον σεβασμόν και την αγάπην μας προς το σεπτόν πρόσωπον του Προκαθημένου της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

Την Τετάρτην, 14ην Δεκεμβρίου και περί ώραν 17:45, στα προπύλαια του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο η υποδοχή του σεπτού Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του λαού.

Ακολούθως  θα τελεσθή ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Την Πέμπτην 15ην Δεκεμβρίου και περί ώραν 07:15 – 10:30  θα τελεσθή εις τον ίδιον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Την Πέμπτην 15ην Δεκεμβρίου και ώρα 11:45  θα λάβη χώραν εις το Αμφιθέατρον «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Δήμου Παγγαίου εκδήλωσις προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, κατά την οποίαν θα ανακηρυχθή επίτιμος Δημότης Παγγαίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως