Νέα

Δοξολογία στο στρατόπεδο Λοχαγού «ΑΜΒΡΑΖΗ»

Στο στρατόπεδο «Λοχαγού ΠΖ ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δοξολογία επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά αποτιμώντας και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας.
Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσόστομου. Ακολούθησε ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από το διοικητή του στρατοπέδου, Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Παναγιώτη Καψανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά κα στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολιστών υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων».
Υπογράμμισε δε: «είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο δυσχερούς οικονομικής κατάστασης η οποία επηρεάζει πολυποίκιλα τόσο την πατρίδα μας όσο και τον καθένα μας ξεχωριστά. Η καθημερινότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη για πολλούς συμπατριώτες μας. Παρά τις δυσκολίες όμως το στρατιωτικό προσωπικό οφείλει να παραμείνει προσηλωμένο στην αποστολή και στο καθήκον του γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ουδεμία έκπτωση επιτρέπεται στην ετοιμότητα και στην μαχητική ικανότητα του. Για όλους εμάς που υπηρετούμαι στον Ελληνικό στρατό η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας αποτελεί χρέος τιμής προς την ελληνική κοινωνία στην οποία πρέπει να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την σημερινή δύσκολη κατάσταση».
Μετά το πέρας τις τελετής δόθηκε δεξίωση στο εστιατόριο της μονάδας. Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Θωμάς, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απόστρατοι αξιωματικοί και αρκετός κόσμος.