Νέα

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα: «Πότε γεννηθηκε ο Χριστός. Η γνώμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εν όψει της περιόδου των Αγίων ημερών του Δωδεκαημέρου, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν οι τοπικές Πολιτικές Αρχές του τόπου μας, με επι κεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπον Αναστασιάδη, τον Αστυνομικό Διοικητή Ελευθερούπολης κ. Αλέξανδρο Τσακίρη, Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παγγαίου, εκπροσώπους λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής  καθώς και δεκάδες πιστών της τοπικής Εκκλησίας, που διακρίνονται για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα της πίστεώς μας. Η αίθουσα είχε υπερπληρωθεί.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας εν συντομία το θέμα της εκδηλώσεως και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντας στην εκδήλωση.

Αμέσως μετά η Βυζαντινή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Χρυβαλάντου Ιωαννίδη, Καθηγητού Φιλολόγου και Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικής, έψαλλε Βυζαντινά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως για την οργάνωση της εκδήλωσης, τον παριστάμενο Μητροπολίτη Μποτσουάνας κ. Γεννάδιο, τον Δήμαρχο Παγγαίου και όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, με βάση μια ομιλία του Ιερού Χρυσοστόμου «Λόγος εις την γενέθλιον ημέρα του Ιησού Χριστού» ανέλυσε γλαφυρά το θέμα του «Πότε γεννήθηκε ο Χριστός. Η γνώμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου», κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Μετά την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου η χορωδία έψαλλε ωραίους και πρωτότυπους ύμνους των Χριστουγέννων, λαμπρύνοντας την εκδήλωση και δίνοντας κάτι από τον τόνο και το χρώμα των Άγιων ημερών.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες του Ιδρύματος «Άγιος Μηνάς» της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως σε δεκαπέντε (15) προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων και Τεχνολογικών Σχολών, που φοιτούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με την απόφαση της 19ης Δεκεμβρίου 2017, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Το βίντεο της εκδήλωσης:

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: