• Νέα,  Πρόσφατα

  Κυριακή του Τυφλού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου

  Το πρωί της 9ης Ιουνίου 2024, Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο, τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Μάγγαλο. τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παντελεήμα Μποσνακίδη και τον Διάκονο της Μητροπόλεως π. Αθανάσιο Γουσίδη. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε το Θείο Λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων στο νέο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας. Στην σύντομη ομιλία του ο…

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

  Το πρωί της 2ας Ιουνίου 2024, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου, πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως. Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, αναφερόμενος στην Αγία Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο Φωτεινή. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τις Μοναχές και τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε τρισάγιο στο τάφο του Πνευματικού και κτήτορος της Ιεράς Μονής Μακαριστού π. Φιλίππου, της αειμνήστου καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Λυδίας Μοναχής και της Μοναχής Μακρίνης.

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Κυριακή του Παραλύτου στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου Χορτοκοπίου

  Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου Χορτοκοπίου, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου της ενορίας π. Μηνά Γιανούτσου και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη.. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε προς τους ευσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στα διδάγματα της Ευαγγελικής περικοπής.

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Δωμάτια Παγγαίου

  Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε, την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ενοριακό Ιερό Ναό στα Δωμάτια Παγγαίου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό Ιερέων και του Διακόνου της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφερόμενος στη προσφορά των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Εσπερινός Εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Νέας Περάμου

  Την Κυριακή 20 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως στην Νέα Πέραμο, πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως μας εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη. Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ετίμησε τον Εφημέριο της ενορίας π. Σωτήριο Ιμανιμίδη με το οφφίκιο του Οικονόμου. Στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον π. Σωτήριο για την υπακοή του και για την εργατικότητα του στην δεύτερη ενορία της Νέας Περάμου. Στο…

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Εσπερινή Θεία Λειτουργία για τους Μαθητάς Γυμνασίου και Λυκείου 2024

  Με κατάνυξη και τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου, τελέσθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 εσπέρας η καθιερωμένη από χρόνια Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, για τα παιδιά που αρχίζουν τις γραπτές, προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις. Στην εσπερινή Θεία Λειτουργία ανταποκρίθηκαν πολλά από τα παιδιά της πόλεως τα οποία με την πρέπουσα ευλάβεια παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και προσευχήθηκαν για την καλή επιτυχία τους στις επερχόμενες εξετάσεις. Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθυνε προς τα παιδιά λόγους πατρικής αγάπης με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθειά τους. Μεταξύ των άλλων τόνισε στους μαθητές την δύναμη και την αξία της προσευχής στη…

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Θεία Λειτουργία εν όψει των Προαγωγικών και Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

  Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 20.00, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου εν όψει των προαγωγικών και πανελλαδικών τους εξετάσεων.

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Η Εορτή του Αποστόλου Θωμά στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

  Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος την Κυριακή του Αντίπασχα, στο Παλαιοχώρι Παγγαίου, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ήτοι Κυριακή 12 Μαίου 2024 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών με επικεφαλής της πολιτικές αρχές του τόπου, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος κατάλληλα στον Απόστολο Θωμά. Το εσπέρας της κυριώνυμου ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός στον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από Ιερείς…

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στους Αντιφιλίππους Παγγαίου

  Tην Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10 Μαΐου 2024, εορτάστηκε στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως η πρώτη μεγάλη Θεομητορική Εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αντιφιλίππων πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. 

 • Νέα,  Πρόσφατα

  Η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στον Πλατανότοπο

  Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2024  τιμήθηκε η μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ενορίας του Πλατανοτόπου Παγγαίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος το πρωί της εορτής ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Το Θείον Λόγον εκήρυξε προς το πυκνό εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και δια μακρών αναφέρθηκε στους αγώνες του Αγίου Αθανασίου υπέρ της πίστεως. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκε δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας.