Νέα

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους 2018

Ευχαρίστως σας γνωρίζομεν ότι η Ιερά Μητρόπολη μας, υ­πό την αιγί­δα του Σε­βα­σμιωτάτου Μη­τρο­πο­λί­του μας κ. Χρυσοστόμου, διοργανώνει εξαήμερο προσκυνηματικό οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 17 έως και 22 Σεπτεμβρίου 2018 και θα περιλαμβάνει προσκύνημα σε όλα τα ιερά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, Ιεριχώ, Ναζαρέτ, Γαλιλαία κλπ. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς, η δε διαμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο Grand Park 4* μέσα στην πόλη της Βηθλεέμ, με ημιδιατροφή (πρωϊνό και ένα γεύμα).

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στις 06:30 στην Ελευθερούπολη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου και με πτήση της Aegean Airlines πετάμε για Τελ Αβίβ στις 11:35 μέσω Αθηνών. Άφιξη στις 18:30 στο αεροδρόμιο του Ben Gurion και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018: ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πανάγιος Τάφος
Πανάγιος Τάφος

Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Αρχίζοντας από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την  Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Επίσκεψη στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το Τάφο του Δαυίδ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Ι.Ν. Ευαγγελισμού Ναζαρέτ
Ι.Ν. Ευαγγελισμού Ναζαρέτ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στη Βηθλεέμ στο ξενοδοχείο. ΔείπνοΔιανυκτέρευση.

4η μέρα: Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018: ΒΗΘΛΕΕΜ

Σπήλαιο Γεννήσεως
Σπήλαιο Γεννήσεως

Πρωινό. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Γεννήσεως όπου και θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Αγρυπνία).  Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Ιορδάνης Ποταμός
Ιορδάνης Ποταμός

Πρωινό και αναχώρηση στην πόλη της Βηθανίας, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας   και στη συνέχεια  το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε και το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφήτου Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σαββάτο 22 Σεπτεμβρίου 2018: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τάφος Αγίου Γεωργίου
Τάφος Αγίου Γεωργίου

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Το μεσημέρι 14:30 αναχώρηση για να επισκεφθούμε και  να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών στις 19:20. Άφιξη και μεταφορά στην Ελευθερούπολη.

Τιμή συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο: 830,00 €

Διαφορά μονόκλινου: 190,00 €

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιουλίου 2018 στα τηλέφωνα της Ιεράς Μητροπόλεως:

25920-23450 και 6946-556534

π. Αθανάσιος Παπαδάκης (Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος)

Σημειώσεις: Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ,  διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Φόρους αεροδρομίων.
  • Διανυκτερεύσεις (5) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*στη Βηθλεέμ με πρωινό και ένα γεύμα.
  • Εκδρομές ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ.
  • Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.
  • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
  • Ξεναγός και Αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
  • Ενημερωτικά φυλλάδια / Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ποτά, αχθοφορικά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:                                                                                                     

OA 111  17/09  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ–ΑΘΗΝΑ     11:35-12:25

Α3  924 17/09  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ    16:30-18:30         

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

A3  925 22/09 ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ    19:20-21:30

OA 136 22/09 ΑΘΗΝΑ– ΘΕΣ/ΝΙΚΗ     23:15-00:10


Παρατηρήσεις:

1) Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.

2) Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 30/08/2018.

3) Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.

4) Για ακυρώσεις έως 61 ημέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 60-21 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 20-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.

5) Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 10/07/2018 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  –  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  –  ΕΚΤΕΛΕΣΗ   ΜΕ   ΤΗΝ   ΕΥΘΥΝΗ   ΤΟΥ  

CARAVEL – TRAVEL