Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στην γενέτειρα του Λέσβο.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε προγραμματισμένο ταξίδι στην γενέτειρα του Μυτιλήνη για να τελέσει την βάπτιση του υιού της ανηψιάς του.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό της γενέτειρας, Ζωοδόχου Πηγής Μεσαγρού Γέρας. Σε κλίμα συγκινήσεως και όμορφων αναμνήσεων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευλόγησε και συνομίλησε μετά την Θεία Λειτουργία με παλιούς και νέους συγχωριανούς του ανταλλάσσοντας αναμνήσεις από τα νεανικά τους χρόνια.

Εν συνέχεια ετέλεσε την βάπτιση του υιού της ανηψιάς του Κυριακής Τζαμτζής στον εν λόγω Ιερό Ναό της Παναγίας.

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 επισκέφθηκε με την συνοδία του τα  σεβάσμια προσκυνήματα του νησιού! Ξεκινώντας από την Παναγία της Αγιάσου όπου είχε συνάντηση με τον επιχώριο  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο και εν συνεχεία στον Ταξιάρχη Μανταμάδου όπου συνομίλησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και τους Ιερείς του προσκυνήματος. Τελος επισκέφθηκε και προσκύνησε στο μοναστήρι των Νεοφανών Μαρτύρων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης, όπου και τέλεσε τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο Β΄.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία