Νέα

Η Εορτή της Αγίας Κυριακής – Χειροτονία Διακόνου στην Μεσορόπη Παγγαίου

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Μεσορόπη Παγγαίου, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό επ’ ονόματι της Αγίας Κυριακής στην Μεσορόπη.

Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πλαισιωμένος από τους Κληρικούς της Μητροπόλεως και παρουσία εκατοντάδων πιστών κατοίκων της κωμοπόλεως και προσκυνητών, εχειροτόνησε σε Διάκονο τον Μοναχόν Νεόφυτο Βαχαρέλη, Θεολόγον.

Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού αναφέρθηκε κατ’ αρχάς επ’ ολίγον στην τιμώμενη από την Εκκλησία Αγία Κυριακή εν συνεχεία απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως έδωσε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Φωτογραφικό υλικό