Νέα

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Αγίασμα Ελευθερούπολης

Με σεμνές εκκλησιαστικές Ακολουθίες και πάνδημα εορτάσθηκε και φέτος η Ιερά Μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον ομώνυμο προσκηνηματικό ναΐσκο, σε μια καταπράσινη άκρη της Ελευθερούπολης.

Το εσπέρας της εορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείον Λόγον κήρυξε προς το πυκνότατο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στη Ιεραπόστολο Αγία Παρασκευή.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου, τελέσθηκε πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου ο οποίος μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου μίλησε προς το πυκνό εκκλησίασμα για την Χριστιανική ιδιότητα των μελών της Εκκλησίας. Στην ακολουθία παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Πασχαλίδης και πλήθους πιστών κατοίκων της πόλεως που προσήλθαν ζητήσουν τις πρεσβείες της εορταζομένης Αγίας Παρασκευής.

Φωτογραφικό υλικό