Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στην Ι.Μ Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης μετά προσκυνητών του

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ευρισκόμενος στην γενέτειρά του Λέσβο με προσκυνητές της επαρχίας του, τέλεσε Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως και εκατοντάδων προσκυνητών από διάφορα μέρη της πατρίδος μας.

Μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον Θείον λόγον αναφερόμενος με γλαφυρό λόγο στο ιστορικό της ευρέσεως των λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης καθώς και της ιδρύσεως της Ιεράς Μονής.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε πρώτα κατά καθήκον τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Μυτιλήνης και κτήτορος της Μονής κυρού Ιακώβου Β΄ στο νάρθηκα του Ναού και εν συνεχεία στην μακαριστή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ευγενείας Κλειδαρά παρουσία της Ηγουμένης της Μονής Ταβιθάς.

Ακολούθως εδόθη δεξίωση από την Ηγουμένη στο γραφείο της όπου συνομίλησε επί μακρόν με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας ενθυμούμενοι τα χρόνια της διακονίας του Ποιμενάρχης μας ως Εφημερίου και Πνευματικού της Ιεράς Μονής.

Φωτογραφικό υλικό