Νέα

Διάλεξη: «Η Παλαιά Διαθήκη ως πρώτο μέρος της Αγίας Γραφής»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, η διάλεξη με θέμα: «Η Παλαιά Διαθήκη ως πρώτο μέρος της Αγίας Γραφής» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εν όψει της περιόδου των Αγίων ημερών του Δωδεκαημέρου, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές Αρχές του τόπου μας, με επι κεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, εκπρόσωποι λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό του ελλογ. καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Καϊμάκη.

Αμέσως μετά η Βυζαντινή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Χρυβαλάντου Ιωαννίδη, Καθηγητού Φιλολόγου και Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικής, έψαλλε Βυζαντινά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα δίνοντας κάτι από τον τόνο και το χρώμα των Άγιων ημερών.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο καθηγητής κ. Δημήτριος Καϊμάκης, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά το θέμα «Η Παλαιά Διαθήκη ως πρώτο μέρος της Αγίας Γραφής».

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα τον κ. Καϊμάκη για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως, εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Τέλος υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα στον ομιλητή από το ακροατήριο και η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και προς τον ομιλητή και προς το πιστό ποίμνιο του.

Φωτογραφικό υλικό

Το βίντεο της εκδήλωσης: