Νέα

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παραλία Οφρυνίου

Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η λαμπρά Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της νεοσύστατης ενορίας Παραλίας Οφρυνίου Τούζλας.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ορφανού Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου Μιχαηλίδη ο οποίος εκήρυξε και τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 6 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείον Λόγον προς το κατάμεστο από κόσμο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο Θείο φως της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευλόγησε κατά το τυπικό της εκκλησίας τα προσφερθέντα από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής σταφύλια τα οποία ακολούθως μοιράστηκαν προς τους παρευρισκομένους πιστούς προς ευλογία.

Φωτογραφικό υλικό