Νέα

Εκλογή νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Ανακοινώνεται ότι μετά την εις Κύριον εκδημία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου μακαριστής γερόντισσας Λυδίας, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και του Γέροντος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Φιλίππου Αβραμίδη, προέβη στην εκλογή για την ανάδειξη της νέας Ηγουμένης σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της Ιεράς Μονής εκλέγοντας την μοναχή Προδρόμη νέα Καθηγουμένη.

Η νέα γερόντισσα της Μονής Προδρόμη (κατά κόσμον Ιωάννα Πουλοπούλου) κατάγεται από το Χρυσόκαστρο Καβάλας. Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 1 Ιουλίου 1976. Από τα παιδικά της χρόνια αγάπησε τον Χριστό, την Ορθόδοξη Εκκλησία και αποφάσισε στην ηλικία των 20 ετών να ακολουθήσει την μοναχική πολιτεία στην εν λόγω Ιερά Μονή. Μετά από δοκιμασία 4 ετών, στις 12 Δεκεμβρίου 1999 ενδύθηκε το τίμιο ράσο από τον Γέροντα της Μονής π. Φίλιππο Αβραμίδη. Διακρίνεται για την θερμή πίστη της προς τον Θεό, την ταπείνωση, την απλότητα στην συμπεριφορά προς όλους τους ανθρώπους και την θεάρεστη διακονία της στο Μοναστηριακό Αναλόγιο, ως γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής, διδαχθείσα από τον κατά σάρκα πατέρα της και  μακαριστό εκλεκτό Πρωτοψάλτη Γεώργιο Πουλόπουλο και μετέπειτα, από τον Μουσικολογιώτατο, σημερινό Γέροντα της Αδελφότητος των Δανιηλαίων Αγ. Όρους π. Δανιήλ. Τέλος, άξιο επισήμανσης είναι το γεγονός ότι η Αδελφή Προδρόμη, ούτε είχε θέσει υποψηφιότητα, ούτε  ψήφισε τον εαυτό της στην διαδικασία εκλογής νέας Καθηγουμένης, ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου μας “ὁ ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται”!

Η ημερομηνία της ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου γερόντισσας Προδρόμης θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.