Νέα

Το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Ιωάννου Ψαρρά

Τη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, περιστοιχούμενος από Ιερείς της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μεσορόπης η οποία κατά το ήμισυ περίπου ανήκει σε Παλαιοημερολογίτες με ιδιαίτερο Ναό και άλλον εφημέριο. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Ιερέως π. Ιωάννου Ψαρρά, πρώην Εφημερίου της Μεσορόπης.

Τον Θείο Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου τονίζοντας «ότι όσοι ξεχωρίζουν τους ευατούς των από τους άλλους, σαν τους Φαρισαίους, μένουν μακρυά από το Μέγα Δείπνο».

Μετά τη τέλεση του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα για τον αοίδιμο π. Ιωάννη Ψαρρά τονίζοντας ότι διακρινόταν  για τη σταθερή πίστη του στον Τριαδικό Θεό, τον ένθεο ζήλο, το γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα και τη θυσιαστική προσφορά για το ποίμνιό του, το οποίο υπηρέτησε θεοφιλώς επί 14 έτη.

Τέλος δε παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον υποψήφιο ιερέα της ενορίας Διάκονο π. Στυλιανό Μενεξέ, ο οποίος θα αναλάβει την πνευματική διακονία της χηρευούσης ενορίας και του συνέστησε να εργασθεί με ζήλο και αγάπη προς τους κατοίκους του χωρίου προς πνευματική ωφέλεια των και προς Δόξα Θεού.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία:

 

Βιογραφικό π. Ιωάννου Ψαρρά

IMG11Ο π. Ιωάννης Ψαρράς του Δημητρίου γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1967 στο Νεοχώριο Σερρών. Πατέρας τριών παιδιών εχειροτονήθη την 3ην Ιουνίου 2000 Διάκονος και την 1η Ιουλίου του ιδίου έτους Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμο, διορισθείς εις τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μεσορόπης. Στις 20 Νοεμβρίου 2011 έλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο. Ταπεινός λευίτης και διάκονος του Κυρίου, υπηρέτησε επί 14 συναπτά έτη (2000-2014) την ενορία της Μεσορόπης. Το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2014 μετά από σκληρή δοκιμασία της υγείας του μετέστη προς την Ουράνιο Βασιλεία σε ηλικία 55 ετών.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη στην Ιερά Μητρόπολή μας και στην τοπική κοινωνία της Μεσορόπης, όπου ο π. Ιωάννης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, λόγω του ταπεινού ήθους του και της αξιόλογης προσφοράς του στην κοινωνία της Μεσορόπης.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη τη 5η Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεσορόπης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και των ενοριτών του.
Αιωνία η μνήμη του μακαριστού π. Ιωάννου.