Νέα

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως

Με τα προβλεπόμενα μέτρα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ελευθερούπολης. Κατ’ αρχάς η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του ναού π. Παναγιώτου Χαλάτα και του Διακόνου π. Αθανασίου.

Πλήθη χριστιανών, λαμπαδηφορούντα με το ανέσπερο Φως εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού άκουσαν μετ’ ευφροσύνης το Χριστός Ανέστη.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία όπου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος Μπένος ανέγνωσε την Εγκύκλιο επί τη εορτή του Πάσχα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους παρισταμένους πιστούς.

Φωτογραφικό υλικό