Νέα

Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Νέας Περάμου

Με σεμνότητα εορτάσθηκε, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως στην Νέα Πέραμο.

Το εσπέρας της παραμονής, Παρασκευή 20 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμεναρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και των Ιερέων της πόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος στους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό Ιερέων και του Διακόνων της Μητροπόλεως.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στην προσφορά και θέση του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Εκκλησία μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάσθηκε τρισάγιο στον παρακείμενο τάφο του αειμνήστου κτίτορος του Ναού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου.

Φωτογραφικό υλικό