Νέα

«Θυμάμαι και Τιμώ»: Εκδήλωση για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Ακροβούνι Παγγαίου

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος παραβρέθηκε στην ωραία επετειακή Εκδήλωση του Πολιτιστικού – Αιμοδοτικού Συλλόγου Ακροβουνίου επί τη συμπληρώσει 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως αρχικά ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μαρτυρικώ θανάτω τελειωθέντων αδελφών μας της Μικράς Ασίας. Εν συνεχεία και αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης απηύθυνε πατρικές σκέψεις  τονίζοντας πως την ημέρα αυτή μας δίνεται η αφορμή για περισυλλογή, στοχασμό και δημιουργικό προβληματισμό, καθώς καλούμαστε να διδαχθούμε από τα τραγικά λάθη του παρελθόντος.

Αμέσως μετά έγιναν τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου στο χώρο της πλατείας του χωριού, που αναγέρθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακροβουνίου και τον Δήμο Παγγαίου. Μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλόγου Ακροβουνίου κ. Δημήτριου Καλυμνιού, του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, ακολούθησε ομιλία του Δικηγόρου και Ιστορικού Ερευνητή κ. Θεόδωρου Λυμπεράκη, ο οποίος με το γλαφυρό του λόγο μας μετέφερε στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Τέλος στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο σχετικό βίντεο και μουσικό πρόγραμμα με μικρασιατικούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους το «Πράβι» και του Ακροβουνίου.

Φωτογραφικό υλικό