Η Εορτή της Μετάστασης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Άγιο Χριστόφορο Παγγαίου
Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 εορτάσθηκε η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Παγγαίου.
Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με την παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών κατοίκων του χωριού. Πριν το τέλος της ακολουθίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στον περίβολο χώρο του Ιερού Ναού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της επαρχίας Παγγαίου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με θέμα τον μαθητή της αγάπης.