Νέα

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως «Χριστός εν Βηθλεέμ Βρεφουργείται»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα: «Χριστός εν Βηθλεέμ Βρεφουργείται» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εν όψει της περιόδου των Αγίων ημερών του Δωδεκαημέρου, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως και το παρόν έδωσαν οι τοπικές Πολιτικές Αρχές του τόπου μας, με επι κεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπώτη, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Ελευθερούπολης κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, εκπροσώπους λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής  καθώς και δεκάδες πιστών της τοπικής Εκκλησίας, που διακρίνονται για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα της πίστεώς μας. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, Καθηγητής Φιλόλογος και Διδάκτωρ της Βυζαντινής Μουσικής κ. Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας εν συντομία το θέμα της εκδηλώσεως και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντας στην εκδήλωση.

Στην Μουσικής εκδήλωση έλαβαν μέρος ψάλλοντας κάλαντα και βυζαντινούς ύμνους των ημερών ο ψαλτικός Χορός “Συνηχούντες”, ο νεανικός χορός του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερυπόλεως και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερουπόλεως υπό την διεύθυνση του κ. Χρυσοβαλάντου Ιωαννίδη. Ομιλητής στην εκδήλωσης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος με θέμα “εν όψει των Χριστουγέννων”.  

Πριν το τέλος της εκδήλωσης  ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αφού μετέφερε της πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τους συμετέχοντες στην εκδήλωση, τις αρχές του τόπου για την παρουσία του και όλους τους παρευρισκομένους εκφράζοντας την ευαρέσκεια του βλέποντας τον Ιερό Ναό υπερπληρωμένο από πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου.

DSC_7826