Νέα

Η Σύναξις του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 εορτάσθηκε η Σύναξις του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Ιερομονάχου π. Συμεών Αποστολάκη και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείον λόγον προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επιβραβεύοντας τον Ιερομόναχο της Ιεράς Μονής π. Συμεών για την καλή διακονία του στην Ιερά Μονή του απένειμε το οφφίκιο του Συγκέλλου προτρέποντάς τον με τον ίδιο θερμό ζήλο να συνεχίζει να διακονεί με όλη του την ψυχή το Ιερό θυσιαστήριο και την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

 

DSC_8484