Νέα

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, η Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος ενώ έψαλλαν χορωδιακά την ακολουθία μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του καθηγητού τους και πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοβαλάντου Ιωαννίδη.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος προς το ευσεβές Εκκλησίασμα της κωμοπόλεως αναφερόμενος στα Αρχαγγελικά «Χαίρε», της Γ΄ στάσεως που χαρακτηρίζει την Παναγία ως «αμφίβολο άκουσμα για τους απίστους και αναμφίβολο άκουσμα για τους πιστούς».

Πριν το τέλος της ακολουθίας ευχαρίστησε και συνεχάρη του μαθητές και τον διδάσκαλό τους οι οποίοι ελάμπρυναν με τις μελωδικές φωνές τους την ακολουθία και τους έδωσε από μια εικόνα του Αγίου Νικολάου ως ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.