Νέα

Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέα Ηρακλείτσης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στους Ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως η Κυριακή των Βαΐων, η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Ναού Αρχιμ. Παλλαδίου Ζαχαρούδη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Κατά τον Όρθρο της εορτής, μετά το εξαποστειλάριο ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα Βάϊα τα οποία μοιράστηκαν στους πιστούς χριστιανούς.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο εφημέριος του ναού π. Παλλάδιος Ζαχαρούδης υπενθύμισε στο κατάμεστο εκκλησίασμα την εικοστή επέτειο εκλογής εις επίσκοπον του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ευχόμενος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να του χαρίζει υγείαν και μακροημέρευσιν ώστε επί έτη πολλά να διακονεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Παγγαιορητικής Εκκλησίας.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αιφνιδιασμένος από την αναφορά του π. Παλλαδίου ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας δια τας ευχάς του και ανεφέρθη επ’ ολίγον εις την εις επίσκοπον διακονία του. Τέλος κλήρος, αρχές και λαός ευχήθηκαν τα δέοντα προς τον επίσκοπο και πνευματικό τους πατέρα, ψάλλοντας τη φήμη του.

IMG_1944