Νέα

Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, 2 Μαίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος προέστη της Ακολουθίας των Παθών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού ναού π. Ιωάννου Λιγνού και του Διακόνου π. Αθανασίου. Αφού ανέγνωσε το πρώτο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ακολουθίας έψαλλε από του θρόνου τους θεσπέσιους ύμνους της ακολουθίας.

Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου εξήλθε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Ναού της πόλεως ο Εσταυρωμένος και στερεώθηκε στο μέσο του Ναού προς προσκύνηση από τις εκατοντάδες πιστών χριστιανών που είχαν κατακλύσει το ναό και τον περίβολο, ενώ έψαλλαν μελωδικώς τους θεσπέσιους ύμνους της ακολουθίας ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης μετά της χορωδίας του.

Στην ακολουθία παρέστησαν πάντες οι τοπικοί άρχοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη μετά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Βουλευτή Νομού Καβάλας κ. Ιωάννου Πασχαλίδη.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τα δέοντα.