Νέα,  Πρόσφατα

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ Ελευθερουπόλεως

Την Κυριακή του Πάσχα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου μετά και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Η πανηγυρική Ακολουθία άρχισε, την 11ην πρωινή, με την ένδυση των Αρχιερέων με τα ιερά άμφια στη μεγάλη αίθουσα της Μητροπόλεως, παρουσία αρκετών ήδη λαμπροφορεμένων ιερέων, και δεκάδων πιστών και φιλακόλουθων χριστιανών υπό τους χαρμόσυνους ήχους της αναστάσιμης ψαλμωδίας του χορού των ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ναού.

Εν συνεχεία με λαμπρή εκκλησιαστική πομπή Κλήρος και λαός, με επι κεφαλής τους Αρχιερείς, κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου εψάλη η εσπερινή αναστάσιμη Ακολουθία και διαβάσθηκε το ιερό Ευαγγέλιο «Ούσης οψίας..» σε διάφορες ξένες γλώσσες: γαλλικά, λατινικά, αγγλικά, σερβικά, ιταλικά, γερμανικά και ποντιακά, για να δηλωθεί έτσι η διάδοση του Ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο.

Και η χαρμόσυνη τελετή του Εσπερινού της Αγάπης έληξε με την επιστροφή πάντων στο Επισκοπείο και την διανομή των αυγών από το χέρι του Σεβασμιωτάτου στους παρευρεθέντες πιστούς.

IMG_2537