Νέα

Η Εορτή του Αποστόλου Θωμά στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος την Κυριακή του Αντίπασχα, 19 Απριλίου 2015, στο Παλαιοχώρι Παγγαίου, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά στον πανηγυρίζοντα ευμεγέθη Ναό του Αποστόλου Θωμά.
Το εσπέρας του Σαββάτου 18 Απριλίου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θωμάς Ανδρέου, Ιερικήρυκας της Μητροπόλεως πλαισιούμενος από Ιερείς της περιοχής. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο αυτός Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου, αναφερόμενος κατάλληλα στον βίο του τιμώμενου Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα εορτής ήτοι Κυριακή 19 Απριλίου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό κλήρο της περιοχής. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος, στη διδακτικώτατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της απιστίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκε δεξίωση στο γραφείο της κοινότητος της κωμοπόλεως.

Το εσπέρας της κυριώνυμου ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός στον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από Ιερείς της επαρχίας, ο οποίος εκήρυξε το Θείον Λόγον αναφερόμενος στην «καλή» απιστία του Αποστόλου Θωμά.
Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Θωμά εντός του Ναού λόγω το καιρικών συνθηκών. Παρέστησαν οι πολιτικές αρχές της ευρύτερης περιοχής με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιον Παυλίδη.