Νέα,  ΝΕΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση επί τη λήξει των Κατηχητικών Μαθημάτων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του Δήμου Παγγαίου «Φρίξος Παπαχρηστίδης» πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η εορταστική εκδήλωση επί τη λήξει των Κατηχητικών μαθημάτων της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως.
Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015. Στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχαν και συνεργάστηκαν τα παιδιά όλων των τάξεων, Νηπίων, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της ενορίας παρουσιάζοντας μικρά σκετς, ύμνους και τραγούδια.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκαμε με την σύντομη ομιλία του ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας και των Κατηχητικών της ενορίας του Αγίου Νικολάου Αρχιμανδρίτης π. Κοσμάς Θασίτης αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο της κατήχησης που επιτελείτε εδώ και χρόνια με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στην ενορία του Αγίου Νικολάου. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη παρουσία τους, τους συνεργάτες του κατηχητές της ενορίας, οι οποίοι στέκονται πάντα αρωγοί σε αυτό το σπουδαίο έργο καθώς και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παρούσα εκδήλωση.
Ακολούθησαν τα θεατρικά σκετς των παιδιών που με πολύ κόπο και αγάπη είχαν ετοιμάσει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους παρευρέθηκαν να αποκομίσουν σπουδαία και διδακτικά, επίκαιρα νοήματα, με αποτέλεσμα όλοι οι συμμετέχοντες νέοι στην εορταστική εκδήλωση να καταχειροκροτηθούν ενθουσιάζοντας με την ζωντάνια και τον παλμό τους όλο το ακροατήριο.
Πριν το τέλος της εκδήλωσης το λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εξετίας κάποιας ενοχλητικής ίωσης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη εκδήλωση, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος. Αφού πρώτα μετέφερε τις πατρικές ευχές, ευλογίες και ευχαριστίες του Ποιμενάρχου μας προς τα παιδιά, τον π. Κοσμά και στους κατηχητές της ενορίας, στη σύντομη ομιλία του τόνισε την υψηλή σημασία και σκοπό του κατηχητικού έργου που πρέπει να επιτελείται σε κάθε ενορία καθώς και την πνευματική ωφέλεια που αποκομίζουν οι νέοι που προσέρχονται σε αυτές της συνάξεις.
Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης, όλους αυτούς που με ανύσταχτο ενδιαφέρον εδώ και μέρες αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο τους, ώστε όλοι μας να απολαύσουμε τη αποψινή εορταστική μουσικοθεατρική παράσταση. Ξεκινώντας πρώτα από τον συνεφημέριο του π. Κοσμά, τους καλούς συνεργάτες τους κατηχητές, οι οποίοι τους στηρίζουν στο ποιμαντικό τους έργο, και τέλος τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τα παιδιά, στα οποία αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας τους!
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας και πλήθος λαού.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: