Νέα

Φόρος τιμής στον Ανθυπολοχαγό Δημήτριον Τσαμκιράνη

Την Κυριακή 19 Ιουλίου εορτή των πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της κωμοπόλεως Ελευθερών, παλαιά έδρα της Μητροπόλεως μας, εν όψει των ετήσιων εκδηλώσεων «Τσακμιράνεια 2015».

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείον Λόγον προς το εκκλησίασμα επί του στίχου «υμείς εστε το φως του κόσμου…».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας, στη μνήμη του ήρωα έφεδρου Ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη που σκοτώθηκε στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής του νησιού. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση μίλησαν ο αδελφός του τιμώμενου Ανθυπολοχαγού κ. Παναγιώτης Τσακμιράνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Καβάλας «Ο Ακρίτας» κ. Αντώνιος Μπέρτζες, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταδρομέων Νομού Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» κ. Ευθύμιος Πετρίκογλου και λοιποί εκπρόσωποι.

Στις τελετές παρίσταντο ο Αντιπεριφεριάρχης Νομού Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, και κάτοικοι των Ελευθερών.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: