Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μεσσήνης

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Κυριακή Β΄ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην πόλη της Μεσσήνης προσκεκλημένος της οικογενείας του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως μας π. Χρυσοστόμου Μπένου για να τελέσει τη βάπτιση της ανηψιάς του, λειτούργησε στον μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μεσσήνης, μετά από σχετική άδεια του επιχώριου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσσυγγέλου της Μητροπόλεώς μας, του Εφημερίου της ενορίας π. Κωνσταντίνου Μελλισουργού και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας π. Νεοφύτου.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου εκήρυξε τον Θείο Λόγον επί του Ευαγγελίου τονίζοντας το υπέρτατο καθήκον του χριστιανού, την αγάπη.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας για την ευγενή άδεια Του να τελέσει τα Μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας και του Βαπτίσματος.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: