Νέα

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Στάντζιου

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, εξ αφορμής του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του Γεωργίου Στάντζιου, πατρός του Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο εκπρόσωπος της Α.Θ. Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, συμμετεχόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Λευκουπόλεως της Εκκλησίας της Βουλγαρίας κ. Πολύκαρπου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου καθώς και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας ενώ συμπροσευχόμενος ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Στάντζιου. Ο προεξάρχον Μητροπολίτης Τριπόλεως αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο για την ευγενή φιλοξενία στους Αγίους Αρχιερείς που παρέστησαν στην ακολουθία, ευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής του κεκοιμημένου, και να χαρίσει ο Θεός το βάλσαμο της παρηγορίας στον Σεβασμιώτατο και στους συγγενείς του εκλιπόντος.