Νέα

Ιερατική Σύναξη Οκτωβρίου, Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Το Σαββάτο 24 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως μας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» η δεύτερη μηνιαία Ιερατική Σύναξη του παρόντος Εκκλησιαστικού Έτους, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.

Μετά την εναρκτήριο προσευχή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε το θέμα της Συνάξεως τονίζοντας την μέγιστη σημασία της γνώσεως της Δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας στο διδακτικό έργο του κληρικού.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Παπαδάκης ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Η σημασία της Δογματικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας για του Κληρικούς και Λαϊκούς»

Μετά το πέρας της εισηγήσεως το λόγο έλαβε πάλι ο Σεβασμιώτατος επί της εισηγήσεως και εν συνεχεία ακούστηκαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις κληρικών επί του θέματος.

Πριν το τέλος δόθηκαν συμβουλές προς τους Ιερείς επί διοικητικών – Λειτουργικών ζητημάτων από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Χρυσόστομο Μπένο.

Η Ομιλία του Σεβασμιωτάτου: «Το έργο του κηρύγματος»:

Η εισήγηση του π. Αθανασίου Παπαδάκη: «Η σημασία της Δογματικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας προς του Κληρικούς και Λαϊκούς»: