Νέα

Επέτειος απελευθερώσεως της Λέσβου από το Σύλλογο Μυτιληναίων Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 8η Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος του Συλλόγου Μυτιληναίων Θεσσαλονίκης, κατόπιν ευγενούς αδείας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Τον Θείο Λόγον εκήρυξε μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού αναφερόμενος στην θρησκευτική εορτή της ημέρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη επετείω της απελευθερώσεως της Λέσβου από τον Τουρκικό ζυγό. Μετά την δοξολογία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ομίλησε σχετικά προσφωνόντας τους συμπατριώτες του.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μυτιληναίων Θεσσαλονίκης, πρόεδροι συλλόγων Μυτιληναίων άλλων περιοχών, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών του τόπου και πλήθος Λεσβίων της συμπρωτεύουσας αλλά και γειτονικών νομών της Μακεδονίας.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία της Δοξολογίας: