Νέα

Η Εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της πόλεως.

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών με επικεφαλής τον Δημάρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τονίζοντας την πνευματική ελευθερία του ανθρώπου.

Ακολούθως έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου πέριξ του Ιερού Ναού, με επικεφαλής του ευσεβούς λαού τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, της μπάντας του Δήμου παιανιζούσης θρησκευτικά εμβατήρια.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία του Εσπερινού:

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό πλειάδος Ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως ηγουμένου του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, εν μέσω πυκνοτάτου εκκλησιάσματος. Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου, τονίζοντας την κατάχρηση της έννοιας της ελευθερίας του ανθρώπου στην εποχή μας.

Στις ακολουθίες παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλλιπος Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Καβάλας κ. Αβραάμ Κοσκερίδης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ελευθερούπολης Συνταγματάρχης κ. Άγγελος Δογραμματζής, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Ελευθερούπολης κ. Αλέξανδρος Τσακίρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παγγαίου κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο πρ. Βουλευτής κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, λοιποί εκπρόσωποι αρχών της περιοχής, και πλήθος πιστών.