Νέα

Ιερατική Σύναξη Δεκεμβρίου Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Το Σαββάτο 19 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως μας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» η τέταρτη μηνιαία Ιερατική Σύναξη του παρόντος Εκκλησιαστικού Έτους, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.

Μετά την εναρκτήριο προσευχή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εισαγωγικώς παρουσίασε το θέμα της σημερινής Συνάξεως ήτοι: «Η ενανθρώπισις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» τονίζοντας την μέγιστη σημασία της γνώσεως της Δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου, οποίος και ανέπτυξε το προαναφερθέν θέμα με λόγο μεστό και θεολογικό.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως το λόγο έλαβε πάλι ο Σεβασμιώτατος και αφού συνεχάρη τον Ιεροκήρυκα για την εισήγηση του, σχολίασε επιμέρους σημεία της εισηγήσεως, εν συνεχεία ακούστηκαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις κληρικών επί του θέματος καθώς και ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν εκτενώς υπό του Σεβασμιωτάτου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους Κληρικούς καλό και ευλογημένο Δωδεκαήμερο, με υγεία και δύναμη στους ιδίους και τις οικογένειές τους.

Η εισήγηση του π. Θωμά Ανδρέου «Η ενανθρώπισις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού»: