Νέα

Τελετή Λήξεως των Ιερατικών Συνάξεων της Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως 2015-2016

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, η τελετή λήξεως των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως κατά το κατηχητικό έτος 2015 – 2016.

Και εφέτος τα θέματα που ανεπτύχθησαν και συζητήθηκαν στις Ιερατικές Συνάξεις ήσαν συνέχεια των δύο προηγουμένων ετών, στην πλειονότητά τους θεωρητικά, αφού είχαν σχέση με τη Δογματική Διδασκαλία της Εκκλησίας μας.

Μετά την εναρκτήριο προσευχή τον λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος κάνοντας σύντομη αναφορά στα όσα ειπώθηκαν κατά τις Συνάξεις του έτους, τονίζοντας την εξαιρετική σημασία της βαθειάς γνώσεως του ιερού Κλήρου σε ότι αφορά την αγία πίστη μας. Τέλος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας για το ανύσταχτο ενδιαφέρον του, κατά τη δωδεκαετή ποιμαντορία του στην Παγγαιωριτική Εκκλησία, για την πνευματική μας πρόοδο και τον καταρτισμό μας ως αξίων λειτουργών της Εκκλησίας, ως ποιμένων αξίων της υψηλής αποστολής των.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε επί μακρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοσυγκέλλο της Μητροπόλεως για την σύντομη και περιεκτική ομιλία του, αναφέρθηκε στην ανάγκη όλοι μας να κατέχουμε ορθά τη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Επισήμανε το ύψιστο έργο που οφείλει ο Επίσκοπος και ο Ιερός Κλήρος να επιτελεί με φόβο Θεού, την διαποίμανση του ποιμνίου του, την ορθή διδασκαλία του Λόγου του Θεού προς τους ευσεβείς χριστιανούς, τονίζοντας το επίπονο έργο της κατήχησης – κηρύγματος ως ένα από τα βασικά όπλα του Ιερέως.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συνέδρων για την επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα συνέλθει κατά τον παρόντα μήνα στην Κρήτη, ενημερώνοντας τον Ιερό Κλήρο για τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως αυτές διετυπώθησαν κατά την τελευταία σύγκληση της Ιεραρχίας του μηνός Μαΐου.

Τέλος ευχαρίστησε τους εισηγητές των Συνάξεων της χρονιάς που πέρασε και όλους του κληρικούς για την υποδειγματική παρουσία τους στις μηνιαίες συγκεντρώσεις.

Μετά το τέλος της Συνάξεως επίσκοπος και ιερείς γευμάτισαν στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, με πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες που διακονούν στο Τραπέζι Αγάπης της Μητροπόλεως μας.

Η Ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου κατά την Ιερατική Σύναξη: