Νέα

Η Ελευθερούπολη εόρτασε τα Ελευθέρια της

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 η 104η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Τούρκους (17 Οκτωβρίου 1912).

Αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων, μετά το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας του Παγγαίου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλεως μας ήταν η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου από Ιερείς και Διακόνους της πόλεως.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία, παρουσία όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη.  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δημοτική Σύμβουλος και Δικηγόρος κ. Αποστολία Δημητρακούδη, η οποία αναφέρθηκε με μεστό και εμπνευσμένο λόγο για το ιστορικό γεγονός της επετείου.

Στην Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία εκτός από το πλήθος κατοίκων της πόλεως έδωσαν το παρόν και αντιπροσωπείες από όλα τα Σχολεία της πόλεως με τις σημαίες των.