Νέα

Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Γέροντος Γρηγορίου του Δανιηλαίου

Το εσπέρας του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου 2017 στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου ετελέσθη η ακολουθία του εσπερινού  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία εψάλη το 40θήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Γέροντας της αδελφότητος των Δανιηλαίων Γρηγορίου Ιερομονάχου. Δωδεκάδα περίπου Ιερέων με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο έψαλε με κατάνυξη σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό το Μνημόσυνο στον ισόγειο Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου παρισταμένων και προσευχομένων δεκάδων πιστών, πού ανέβησαν τον λόφο, όπου είναι κτισμένο το Μοναστήρι για να τιμήσουν την μνήμη του καλού Γέροντος και να συλλυπηθούν τον πνευματικό της Μονής και κατά σάρκα αδελφό του μεταστάντος Αρχιμανδρίτη π. Φίλιππον Αβραμίδην.

Στο τέλος του Μνημοσύνου ο π. Φίλιππος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο και όλους για την συμμετοχή τους και ανταπάντησε διά μακρών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εξάρας την Οσιακή πολιτεία του αειμνήστου Ιερομονάχου, ο οποίος από την ηλικία των 14 ετών εμόνασε στο Ησυχαστήριο των Δανιηλαίων μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του π. Στέφανο.