Νέα

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ελευθερούπολη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας πλαισιωμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως μας και παρουσία ευλαβών προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφερόμενος στο βίο του εορταζομένου Αγίου τονίζοντας τον μαρτυρικόν του βίο. Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μετά του ιερού κλήρου και των ιεροψαλτών έψαλλαν τα εγκώμια του εορτάζοντος Αγίου έμπροσθεν του ιερού λειψάνου του.

Μετά το τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού όπου εδόθη δεξίωση υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων και πλήθους ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος αναφερόμενος στο βίο του εορταζομένου Αγίου.