Νέα

Τελετή Λήξεως των Ιερατικών Συνάξεων της Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως 2017-2018

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, η τελετή λήξεως των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως κατά το κατηχητικό έτος 2017 – 2018.

Μετά την εναρκτήριο προσευχή τον λόγο έλαβε ο εισηγητής της συνάξεως Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος ο οποίος ανέπτυξε και παρουσίασε  το θέμα «Ο Ιερέας μπροστά στο θυσιαστήριο».

Εν συνεχεία και επί μακρόν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κάνοντας εκτενή αναφορά στο θέμα των φετινών συνάξεων περί το «τρισόν ιερατικό αξίωμα», τοποθετήθηκε επί του θέματος της εισηγήσεως και επισήμανε το ύψιστο έργο που οφείλει ο Επίσκοπος και ο Ιερός Κλήρος να επιτελεί με φόβο Θεού, την διαποίμανση του ποιμνίου του, να ορθοτομεί τον θείο Λόγο διδάσκοντας τους ευσεβείς χριστιανούς και τονίζοντας το επίπονο έργο της κατήχησης – κηρύγματος ως ένα από τα βασικά έργα του Ιερέως.

Τέλος απηύθυνε σύντομη Προσφώνηση ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος κάνοντας σύντομη αναφορά στα όσα ειπώθηκαν κατά τις Συνάξεις του περελθόντος έτους. Στο τέλος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας για το ανύστακτο ενδιαφέρον του, κατά τη δεκατετραετή ποιμαντορία του στην Παγγαιωριτική Εκκλησία, για την πνευματική πρόοδο και τον καταρτισμό αξίων λειτουργών της Εκκλησίας και ποιμένων του Ιερού του Κλήρου.

Εν συνεχεία και αφού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Πρωτοσυγκέλλο της Μητροπόλεως για την σύντομη και περιεκτική ομιλία του, ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συνέδρων επί διαφόρων εκκλησιαστικών θεμάτων. Τέλος ευχαρίστησε τους εισηγητές των Συνάξεων της χρονιάς που πέρασε και όλους του κληρικούς για την υποδειγματική παρουσία των στις μηνιαίες συγκεντρώσεις.

Μετά το τέλος της Συνάξεως επίσκοπος και ιερείς γευμάτισαν στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, με πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες που διακονούν στο Τραπέζι Αγάπης της Μητροπόλεως μας.

Φωτογραφικό υλικό